’t Vertrouwde in een nieuw jasje

Voorwaartsch: het nieuwe album van Rowwen Hèze

​Een meesterwerk van een band die na 35 jaar nog altijd met bezieling vooruit kijkt en veranderingen niet schuwt. Niet eerder klonk de band uit het Limburgse America zo bevlogen en deelt het onderweg ook nog menig plaagstootje uit.

  • Creatieve begeleiding & planning
  • Muziekopnamen
  • Productie
  • Marketing & sales
  • Rechtenonderhandeling
  • Promotie

​Op een zaterdagavond begin januari 2018 werd het zaadje gelegd voor een hele mooie samenwerking, met een fantastisch resultaat. In februari 2019 hoorde we al nieuwe geluiden van de band, met de single ‘Leidingwater’. Samen met de release van hun nieuwe album ‘Voorwaartsch’ in april 2019, is het eerste werk dat voortkomt uit de samenwerking tussen Rowwen Hèze en Modestus Records een feit!

De samenwerking was de trigger die de band nodig had. “Ik had geen plan toen ik begon met het schrijven aan deze songs en dat was een heerlijk gevoel. Uiteindelijk heb ik er 20 op volledig mijn eigen tempo afgemaakt. Daarvan zijn er 13 op ‘Voorwaartsch’ terecht gekomen. Onder elke steen is er wel een liedje vandaan gekomen. Ik heb zelden zoveel inspiratie gehad,” aldus Poels, die met veel plezier terug op het gehele proces.

Voor de opnames werd ook een nieuwe producer aangetrokken, Huub Reinders. Afgelopen jaren kende hij veel successen met onder meer BLØF en Wende. Ook haalde hij het beste uit Rowwen Hèze naar boven: “Wij werken al jaren volgens die typische Limburgse mentaliteit. Als we hadden afgesproken dat de nieuwe plaat op een datum kant en klaar op tafel moest liggen, dan lag die er ook. Dat werkte heel solide hoor maar er was altijd de druk, die haast. Nu dus niet. Ik kreeg alle tijd en dat zorgde toch voor rust in mijn kop.”

Het vertrouwde in een nieuw jasje

Naast nieuwe ingrediënten, blijft de band ook de herkenbare stijlen als polka en Tex-Mex trouw. Maar wel op een andere manier dan we gewend zijn, veel meer op een akoestische en folky manier met de contrabas en mandoline. Reinders: “Ik heb ze als muzikanten ook echt in hun kracht gelaten. Want juist die muzikale karakters maakt Rowwen Hèze zo uniek. De zes kunnen niet onder elkaar en dat maakt deze groep zo sterkt!”

Wat gaan wij samen doen?