Feest en Rock & Roll uit het Zuiden

Rowwen Hèze

Modestus Records is trotse partner van Rowwen Hèze; de band die al meer dan 30 jaar voor feest op de Nederlandse podia zorgt.

  • A&R en opnames
  • Marketing, sales en distributie
  • PR en social media
  • Online strategie

Rowwen Hèze heeft een platencontract getekend bij Modestus Records. De band die al meer dan 30 jaar voor feest op de Nederlandse podia zorgt, bekend van onder andere de hits Bestel Mar en Limburg (Kwestie Van Geduld) brengt in 2019 hun nieuwe album uit in samenwerking met de jonge platenmaatschappij.

Rowwen Hèze over de samenwerking: ‘Het wordt een feestelijke wandeling over onze favoriete landweg aan het begin van het jaar. Als het weer meezit kunnen we in de lente van volgend jaar het resultaat aan jullie laten horen. We slaan onze vleugels uit, niet alleen omdat we dat willen maar omdat we moeten; de liedjes vragen er namelijk om!

De eerste single staat gepland voor begin 2019, het nieuwe album zal in april 2019 verschijnen. Voor de opnames zijn de handen ineengeslagen met Huub Reijnders, wie ook meewerkte aan het met goud bekroonde album GELUK van Guus Meeuwis en de hitsingle Zoutelande van BLØF. De fotografie is handen van HP van Velthoven, bekend van onder andere zijn werk bij Muse en Stereophonics.

Over de band

Rowwen Hèze is een Limburgse dialectband uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads.

Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grootste bands van Nederland. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde ze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op vrijwel alle andere grote festivals, zoals Lowlands en Parkpop, maar ook het Deense Roskilde. De band is ook verantwoordelijk voor de legendarische en stijf uitverkochte Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen. Van festivals naar feesttenten, theatervoorstelling naar de clubs, de muziek van de mannen van Rowwen Hèze staat garant voor de nodige Rock & Roll en feest.

Wat gaan wij samen doen?