Songwriter, instrumentalist én producer.

René van Mierlo tekent bij Modestus Publishing

René van Mierlo en Modestus Publishing, onderdeel van het entertainmentbedrijf Modestus van Guus Meeuwis, zijn een 3-jarige verbintenis met elkaar aangegaan. “De komst van René past perfect in onze plannen. Met zijn kwaliteiten als schrijver, gitarist en producer denken we dat hij een mooie centrale rol op ons middenveld kan gaan vervullen”, zegt Guus Meeuwis.

  • Songwriter
  • instrumentalist
  • Producer

René van Mierlo is geen onbekende in de Nederlandse muziekindustrie. De vaste gitarist van o.a. Diggy Dex en Stef Bos schreef nummers met deze artiesten maar ook met Rob Dekay, Ruth Jacott en Trijntje Oosterhuis. René heeft meegeschreven aan de meest recente singles van Guus Meeuwis en Miss Montreal. René: “Ik ben zeer gelukkig mij te mogen aansluiten bij Guus zijn Modestus. Het voelt een beetje als thuiskomen… Tas op tafel en delen wat je op je hart hebt. Net als bij een goeie schrijfsessie. Met hun open visie, bak aan expertise en enthousiasme weet ik zeker dat we tot mooie dingen gaan komen.”

Modestus Publishing is twee jaar geleden van start gegaan met de auteurs Guus Meeuwis, Jan-Willem Rozenboom en Leo Alkemade. Zeer recentelijk is JW Roy aangesteld als A&R-Manager van Modestus Publishing en ook als auteur verbonden aan de muziekuitgeverij.“René is een allround klasbak extraordinair: songwriter, instrumentalist én producer. Zijn sporen had hij al ruimschoots verdiend op gitaar in de bands van Stef Bos en Diggy Dex. Maar de laatste jaren heeft hij zich, in bijna alle genres, als schrijver enorm ontwikkeld. Hij is een bescheiden maar vooral hele fijne kompaan in sessies: constructief, open, slim, snel in zowel in tekst als muziek. Dat gecombineerd met een arbeidsethos waar je u tegen zegt. Ik ben echt enorm verguld dat hij het roster van Modestus Publishing komt versterken”, aldus A&R-manager JW Roy.

Modestus Publishing creëert niet alleen op autonome basis muziekwerken, maar werkt ook in opdracht van derden. Zo heeft het bedrijf zeer recentelijk de filmmuziek voor Frank Lammers’ film ‘De Groeten van Gerri’ gemaakt en heeft haar eigen platenlabel Modestus Records deze opnamen uitgebracht. René van Mierlo heeft hiervoor meegeschreven aan ‘Helden’ van Diggy Dex en ‘Dagen van Goud’, de door Frank Lammers gezongen titeltrack. In deze film is ook een nieuwe opname van Guus Meeuwis te horen met de titel ‘Alleen’, die René co-produceerde.

Wat gaan wij samen doen?