Een scorende spits

JW Roy A&R-manager bij Modestus Publishing

Per 1 juli zal songwriter Jan Willem Roy beginnen als A&R-manager voor Modestus Publishing, onderdeel van het entertainmentbedrijf Modestus van Guus Meeuwis. “Samen met Robin van Beek is aan hem de taak om onze muziekuitgeverij continu te voorzien van nieuwe A&R-impulsen en om talent aan ons te binden”, aldus Guus Meeuwis. JW Roy tekent daarnaast als auteur een 3-jarige verbintenis met de uitgeverij waar hij zelf mede creatief verantwoordelijk voor wordt.

  • Creatieve begeleiding
  • A&R-management

JW Roy is een gelouterde routinier binnen de Nederlandse muziekindustrie. Hij schreef 5 nummer 1 hits en het meest gedraaide werk van 2017 ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ met Diggy Dex. De samenwerking als auteur met Guus Meeuwis gaat al 15 jaar terug. Samen schreven ze tientallen songs, waaronder de Meeuwis klassiekers ‘Tranen Gelachen’ en ‘Ik Ook Van Jou’. Daarnaast bracht hij 11 soloalbums uit als singer-songwriter.

“Dat Modestus Publishing mij de rol toevertrouwt om hun creatieve vertegenwoordiger te worden, voelt voor mij echt als een blijk van waardering. Guus en ik werken al veel samen sinds hij zijn solocarrière startte in 2005. Met hem kan ik letterlijk lezen en schrijven. Maar ook met de andere auteurs van Modestus en zijn hele bedrijf heb ik een warme band. Ik zit barstensvol ideeën die we met een club als Modestus nu ook echt kunnen gaan uitvoeren.” aldus JW Roy.

Modestus Publishing creëert niet alleen op autonome basis muziekwerken, maar werkt ook in opdracht van derden. Zo heeft het bedrijf zeer recentelijk de filmmuziek voor Frank Lammers’ film ‘De Groeten van Gerri’ gemaakt en heeft haar eigen platenlabel Modestus Records de opnamen uitgebracht. Modestus Publishing is twee jaar geleden van start gegaan met de auteurs Guus Meeuwis, Jan-Willem Rozenboom en Leo Alkemade. Met de komst van JW Roy als schrijver en A&R-manager zullen de activiteiten een impuls krijgen.

“JW Roy stond met stip bovenaan ons lijstje om als scorende spits voor de uitgeverij te werven” zegt Guus Meeuwis. “We praten als vrienden al jaren over muziek en de afgelopen weken werd het steeds duidelijker dat zijn persoonlijke ambities precies overeenkomen met de plannen die ik met Modestus Publishing heb. We hebben allebei rustig gewacht tot de overeenkomst met zijn vorige muziekuitgever was afgelopen. Ik wil ons team van schrijvers uitbreiden zolang we iedereen de persoonlijke aandacht kunnen blijven geven die ik zelf ook op prijs stel. Wij schrijven nummers, maar bij ons is niemand een nummer. JW voelt dat feilloos aan, wij verwelkomen hem met onze armen open.”

Wat gaan wij samen doen?