Ode aan Nederlandse muziek

Hollandse Meesters

Als onderdeel van ‘Het Jubileumjaar’ maakt Guus samen met New Cool Collective Big Band het album ‘Hollandse Meesters’. Een moderne interpretatie van klassieke Nederlandstalige liedjes.

  • Concept
  • Creatieve partner
  • Organisatie
  • Productie
  • Marketing & sales
  • Merkactivatie
Ode aan Hollandse klassiekers

‘Hollandse Meesters’ ontstond vanuit de wens om een album te maken als ode aan Nederlandstalige klassiekers die Guus inspireerden om te gaan zingen.

Guus: “Het idee voor de plaat was er al lang. Het momentum kwam toen ik samen met de New Cool Collective Big Band bij De Wereld Draait Door stond. We speelden een nummer van Boudewijn de Groot in een nieuw arrangement en ik voelde dat zij de perfecte partner voor dit avontuur zouden zijn. De titel ontstond toen ik door het Rijksmuseum werd uitgenodigd voor een rondleiding. Alles viel op z’n plek. Het moest ‘Hollandse Meesters’ worden.”

De release hoort in het Rijksmuseum

Het album is een verzameling klassiekers geworden met de kenmerkende stijl van de New Cool Collective Big Band. Dit leverde verrassende versies van onder andere ‘Kom van dat dak af’, ‘Sammy’, ‘Opzij’ en nieuwere liedjes zoals ‘Sterrenstof’ op.

Bij een speciaal album hoort een speciale release. Waar zou dit beter passen dan in het Rijksmuseum? Vanuit die gedachte organiseerde Modestus Concerts & Events het eerste versterkte concert dat ooit in het museum werd gegeven. Voorafgaand kregen bezoekers een unieke privérondleiding in het verder gesloten museum. In samenwerking met de BankGiroLoterij (partner van het Rijksmuseum) mochten een select aantal leden aanwezig zijn op deze speciale avond.

Wat gaan wij samen doen?