Groots gevierd

Het Jubileumjaar

Het is in 2015 20 jaar geleden dat Nederland Guus omarmde met ‘Het is een Nacht’. Ook speciaal: ‘Groots met een zachte G’ staat voor het 10e jaar op rij in het Philips Stadion. In samenwerking met de zanger ontwikkelt en produceert Modestus Management daarom het concept ‘Het Jubileumjaar’. Er wordt tijd gemaakt om bijzondere ambities en wensen van Guus te realiseren.

  • Concept
  • Strategie
  • Organisatie
  • Productie
  • Marketing & sales
  • Merkactivaties

Guus: “In plaats van terug te kijken naar wat we hebben bereikt, wilden we vieren waar we zijn gekomen. We hebben tijd gemaakt om dingen te doen die ik altijd al wilde doen, niet voor mogelijk had gehouden of waar ik simpelweg te druk voor was.”

Hollandse Meesters

‘Hollandse Meesters’ ontstond vanuit de wens om een album te maken als ode aan Nederlandstalige klassiekers die Guus inspireerden om te gaan zingen.

Het is een verzameling klassiekers geworden met de typische stijl van de New Cool Collective Big Band. Dit leverde verrassende versies van onder andere ‘Kom van dat dak af’, ‘Sammy’, ‘Opzij’ en nieuwere liedjes zoals ‘Sterrenstof’ op.

Bij een speciaal album hoort een speciale release. De release werd het eerste versterkte concert dat ooit in het Rijksmuseum is gegeven. Het album kwam binnen op de eerste plaats in de Album Top100.

Restaurant Gustaaf

Modestus Concepts ontwikkelde – samen met de bevriende Guus en sterrenchef Dick Middelweerd – het concept voor het pop-up restaurant. Daarna namen wij ook de productie, marketing en sales op ons. Guus en Dick bedenken samen het Brabantse menu en staan gezamenlijk vijf dagen lang achter het fornuis.

Na de aankondiging van het pop-up restaurant bij RTL Late Night was het binnen een uur volgeboekt. Er was in vijf dagen pop-up plek voor 1500 gasten. Al vroeg in het proces besloten de partijen zonder winstoogmerk te werken. De gehele winst van ‘Gustaaf’ (meer dan €25.000) is aan Stichting Muziekids geschonken.

The Royal Albert Hall

Guus maakte er geen geheim van. Het was een droom om ooit in The Royal Albert Hall in London te spelen. De concertlocatie is echter jaren vooruit volgeboekt. Modestus Concerts & Events zette alles op alles om deze langgekoesterde droom werkelijkheid te maken. Na een lang proces en via vele omwegen lukt het. En zo staat Guus - als eerste Nederlandstalige artiest ooit - op het podium waar Frank Sinatra, The Beatles, Bruce Springsteen en Adele ook stonden.

Het eenmalige concert in Londen werd door Guus bij RTL Late Night aangekondigd en verkoopt diezelfde avond nog uit. Er is een extra vlucht vanaf Eindhoven Airport nodig om de 5000 reizende fans op tijd op locatie te krijgen. In opdracht van de NPO verzorgde wij de audiovisuele registratie van het concert. Daarnaast investeerde de publieke zender in een uitgebreide documentaire over het concert en de aanleiding ervan: het 20-jarig jubileum van Guus als artiest.

Meeuwis & De Mol Maken Vrienden

Modestus Concepts ontwikkelde in nauwe samenwerking met Guus, Johnny en Talpa het format ‘Meeuwis & De Mol Maken Vrienden’. Het programma trok bij RTL4 gemiddeld 1,5 miljoen kijkers per uitzending.

In het programma reist het duo in een oud Frans busje met aanhanger inclusief keuken langs bijzondere groepen mensen. In ruil voor gastvrijheid bereiden ze samen een feestmaal. De ontmoetingen zijn uiteenlopend en bijzonder. Van een circus in Zuid-Holland tot een motorclub in Emmen en van een katholiek festival tot de Rode Baretten.

Guus: “Het is een programma geworden met wat mij betreft de juiste ingrediënten: vriendschap, muziek, koken en veel lol.”

10 jaar Groots Met Een Zachte G

De 10e editie van ‘Groots met een zachte G’ in het Philips Stadion in Eindhoven was de kroon op ‘Het Jubileumjaar’.

Guus: “Die hebben we heel goed gevierd! Met elkaar, maar vooral met degenen die het al 10 jaar mogelijk maken dat we daar staan: de bezoekers. We hebben deze editie aangegrepen om iedereen uitgebreid te bedanken. En hoe doe je dat beter dan met de beste show die je ooit hebt gegeven?”

Wat gaan wij samen doen?