Mooie dingen maken

Muziek Guus Meeuwis

Het eerste album “GELUK” van Guus op Modestus Records wordt direct met goud bekroond en komt op nummer 1 binnen in de GfK album top-100.

  • Creatieve begeleiding & planning
  • Muziekopnamen
  • Videoclip concept & productie
  • Marketing & sales
  • Rechtenonderhandeling
  • Promotie
Album GELUK

Na een periode waarin het leven van Guus grote veranderingen heeft doorgemaakt, is er ruimte gekomen om na jaren van rennen stil te staan. “Niemand ontkomt aan tegenslagen, maar juist dan is het de kunst om weer op te staan. Om te draaien naar het licht. En het geluk te vieren als je het vindt.”, aldus Guus Meeuwis. Woorden die typeren hoe de zanger in het leven staat.

In samenwerking met Modestus Records werd in eigen beheer de basis gelegd voor dit album in Nashville en Memphis. Guus produceerde GELUK geheel zelfstandig met ondersteuning van Jan-Willem Rozenboom en Dennis van Leeuwen als co-producers. Huub Reijnders tekende voor de engineering en de mix. Karen Rozetsky maakte de coverfoto welke als basis diende voor het artwork dat door Dimitry Hamelink werd ontworpen.

Modestus Records bedacht ook de promotie- en marketingcampagne met onder meer dagelijkse optredens bij RTL Late Night in de week voorafgaand aan de albumrelease. Daarnaast is Modestus Records verantwoordelijk voor de sales en distributie van het album in nauwe samenwerking met FUGA, Paul Davies en Eelko Folkersma.

Wat vindt Nederland?

Als je wilt weten hoe het met Guus gaat, moet je naar zijn muziek luisteren.”, zegt moeder Meeuwis altijd. Dus hebben we mensen gevraagd om naar de nieuwe liedjes van het album GELUK te luisteren. Met een smartphone en koptelefoon zijn we het land ingetrokken om erachter te komen hoe het met hem gaat.

Onbekenden op straat, maar ook André Hazes, Diggy Dex, Jochem Myjer, Youp van ’t Hek, Kraantje Pappie, Johnny de Mol, Coen & Sander en vele anderen geven hun eerste en eerlijke reactie. Het leverde ontroerende, grappige, scherpe, maar vooral oprechte filmpjes op.

Modestus Records produceerde de filmpjes in samenwerking met de Filmakers die werden verspreid via de social mediakanalen van Guus en die van de meewerkende BN-ers. Het leverde veel positieve reacties op en diverse media -waaronder de Telegraaf- plaatsten de filmpjes op hun kanalen, waardoor er een groot bereik werd gerealiseerd.

Samenwerkingen

Bij de creatie van het muzikale jaaroverzicht van 2016 en benaderde Guus Meeuwis rapper Diggy Dex. Wat begon als een liedje voor de eerste ‘Groots met een Zachte G - Wintereditie’ werd een gerespecteerde single. Het kwam binnen op nummer 1 in de iTunes hitlijst en had binnen korte tijd 1 miljoen plays op Spotify.

Ook voor de Wintereditie in 2017 werd een nieuwe versie van Tabee gemaakt en was nagenoeg even succesvol. Een mooie traditie lijkt daarmee geboren. Voor de komende Groots met een Zachte G-concerten staan er weer nieuwe muzikale samenwerkingen op stapel waar Modestus Records een rol in vervult.

Wat gaan wij samen doen?